Reklam

DÜNYAYI BANG YONGGUK YÖNETSİN!


Bang Yongguk'u ne kadar iyi tanıyorsunuz?

Hayran olanlar onun çok iyi biri olduğunu söyler. Güçlü, cesur, yardımsever, mükemmel bir lider...

Hayran olmayanlar bile Yongguk hakkında hep iyi şeyler duydular muhtemelen, belki de onun hakkında bir şey duymayanlar da vardır, onu tanımayanlar falan... Ama kesinlikle hiç kimse Yongguk hakkında kötü bir şey duymuş olamaz, çünkü öyle bir şey YOK! 

Peki bizler Yongguk'u neden bu kadar çok seviyoruz ve saygı duyuyoruz? Biz neden dünyayı Yongguk yönetsin istiyoruz? Cevabı bu yazıda!

B.A.P'yi bilen bilir, sektörde sosyal mesaj içeren şarkılar yapmakta 1 numaradırlar, tabii B.A.P'nin bu tarz konularla ilgili yaptıkları sadece şarkılarla sınırlı değil.

B.A.P'nin kalın sesli karizmatik lideri olarak bilinen Bang Yongguk diğer yandan da bağış yapmayı seven ve sosyal/toplumsal meselelerle ilgilenmesiyle bilinen bir idoldür.
Bir röportajda, bunu büyükbabasından öğrendiğini söylemişti. "Bence idoller yıldız değil, rol modeli ve küçük çocuklara iyi örnek olan kişilerdir" demişti Yongguk.

Daha önce de söylediğimiz gibi, kendisi hem Güney Kore'de hem de yurtdışında, World Vision, Save the Children ve UNICEF gibi kuruluşlara üye olmuş. Ayrıca etrafındaki insanlara da sık sık katılmalarını önerir.




TS Entertainment'a girmeden önce Yongguk, underground hip hop aleminde Jepp Blackman olarak biliniyordu. Blackout adı altında, arkadaşı Maslo ile birlikte birçok şarkı yaptılar. Bu şarkılardan elde ettikleri tüm paraları bağışladılar.



-> Show Champion sahne arkası röportajlarında bir soru sorulmuştu. İşte o soruya Yongguk'un verdiği cevap:




-> Bir gün Yongguk, sponsor olduğu çocukların birinden World Vision vasıtasıyla bir mektup alır. Küçük kızın adı Mim, Bangladeş'den, ve ilkokullu.

(World Vision'dan)
"Sevgili Bang Yongguk,
Her şeyden önce, Mim adına size samimiyetle sevgimizi gönderiyoruz.
Mim, sizin ve ailenizin iyi olmasını umuyor. Mim ve ailesi de iyiler.
Ona gönderdiğiniz ilk mektubu aldığında çok sevindi. Bu mektup için size teşekkür etmek istiyor. Sizin de mutlu hissetmeniz için size birkaç fotoğraf gönderiyor. Fotoğrafları  gördüğünüzde mutlu hissedeceksiniz.
Tanrı sizi ve ailenizi korusun. Mim size teşekkür etmek istiyor.
"Mim" (Mim'in el yazısıyla)"


One Shot albüm promosyonları sırasında, Yongguk katıldığı çocuk ve yardım kuruluşlarına sponsorluk yaptığından bahsetmişti:

“Benim kalbimin yolu, sevgi paylaşan bir melek olmaktır. Mim, Denis bedenlerimiz birbirinden uzak olsa da, her zaman sizlerden belirgin bir etki alıyorum çocuklar. Babanız* sizi göreceğinden emin olacak. Söz veriyorum. Ayrıca, tüm dünyadaki yardıma muhtaç olan çocuklar için sıkı çalışan uluslararası organizasyonlara saygımı belirtmek isterim."

(*Yongguk, çocuklara kızım ve oğlum diyormuş, çocuklar da Yongguk'a baba diyormuş)




-> O zamanlarda instagram hesabında, Yongguk, Sunghoon isimli küçük bir çocukla birlikte bir fotoğraf paylaştı:


Paylaşırken yazdığı yazı: “Sunghoon, şimdi kendi başına ayakta durabilecek kadar sağlıklı ve hala sevimli bir çocuk
#mutluyıllarbenimdeğerlim”

Sunghoon, engelli çocuklar için olan bir kreşteki beyin felci geçirmiş bir çocuk ve görünen o ki Yongguk onu ziyaret etmiş. Yongguk, Sunghoon ile 2012’de, B.A.P ve Miss A’in, “Sevgiyi Yay” programının bir kısmı olan kreş ziyareti sırasında tanışmıştı.




-> Yongguk genellikle SNS aracılığıyla sosyal/toplumsal sorunlar hakkında farkındalık yaratmaya çalışır. Güncel konularla ilgili tweetler retweetler.


"Hastalık, afet, açlık ve savaştan muzdarip Afrikalı çocuklara geri dönüp bir bakalım. Sizin ilgi ve sevginiz bu çocuklara hayal, umut ve kahkaha getirebilir."


"Afrika'nın Sahel bölgesi son zamanlarda ciddi kıtlık ve çölleşmeden dolayı yiyecek eksikliği çekiyor. Birçok çocuk yetersiz beslenmeden ölüyor."














Ayrıca Türkiye'de olan patlama olaylarına da sessiz kalmadı ve bunun hakkında da bir tweet retweetledi:


Eğer Twitter'da Yongguk'un takip ettiği hesaplara bakarsanız, çoğunun çocuklar veya çevre için çalışan kuruluşlar olduğunu göreceksiniz.


(Not: Dava olayları sırasında B.A.P üyeleri hariç herkesi takip etmeyi bıraktı, ancak yine de bu hesaplardan tweet'ler retweet'lemeye devam ediyor)




-> @natarajahak (Daehyun'un önceki vokal öğretmeni)’nin tweet'ine göre:
Yongguk, tatilini albüm üzerinde çalışmak için kullandı ve Noel'i sponsor oldukları yetimhanede geçirdi/ler.







-> Çocuklar Günü'nde, fancafe'ye düşünceli bir mektup yazdı ve hayran hediyeleri olan oyuncakları ihtiyacı olan çocuklara bağışlaması için hayranlardan izin istedi. Oyuncaklar One Love Engelli Çocuklar Evi'ne bağışlandı.

"Bu oyuncakların hepsi gruba veya belirli bir üyeye siz hayranlar tarafından gönderilmiş hediyeler oldukları için, buna kendi başıma karar vermek yerine BABY'lere sormamın en iyisi olacağını düşündüm. Bunların, engelli arkadaşlarımız için güzel bir Çocuklar Günü hediyesi olacagını düşünüyorum. Ayrıca, bu oyuncakların da kalplerini paylaşacakları yeni arkadaşları olur."

Fancafe'de yazdığı yazının tamamı: 

"23042013 – YONGGUK’UN FANCAFE GÖNDERİSİ

Merhaba. Herkes sağlıklı ve iyi durumda, değil mi?
Buraya yazıyorum çünkü bir konuda BABYlerin fikrini sormak istiyorum.

Genellikle, birçok insan bireysel olarak B.A.P’nin ya da üyelerin isimlerine hediyeler veriyor. Bize her zaman değer verdiğiniz ve desteklediğiniz için çok müteşekkirim. Bu yüzden bize verilen sevgiyi yaymak için her zaman çalışıyoruz.

5 Mayıs yaklaşıyor. Çocuklar Günü.
One Love Engelli Bebek Evi ile özel bir ilişkimiz var ve orada BABYlerimizle birlikte sevgimizi yaymak istiyoruz.
Şu an düşüncelerim biraz eksik olmasına rağmen, demek istediğim BABYlerin gönderdiği bir sürü oyuncağım var. Yurdumuzda ve şirketimizde bakılmayan ve yalnız kalan birçok oyuncak var. Bana verdiğiniz tüm sevgiyi saklamak isterim fakat özgürlük ve alan eksikliği yüzünden 1000 arkadaşa bakamam, lütfen suçu bana bırakın. Bize verdiğiniz sevgiyi daima değerli tutuyorum. Bu yüzden Çocuklar Günü kutlamasında, One Love Engelli Bebek Evi’ne bu oyuncakların bağışlanmasıyla ilgili fikirlerinizi sormak için bu gönderiyi yazdım.

Bunlar bize ve belirli grup üyelerine gönderdiğiniz hediyeler olduğundan dolayı, en iyisinin kendi kendime karar vermek yerine BABYlerin fikrini sormak olduğunu düşündüm. Bence bu engelli küçük arkadaşlarımız için mutlu edici bir Çocuklar Günü hediyesi olur. Ayrıca, bu oyuncakların kalplerini paylaşacakları yeni arkadaşları olur. Bunun yanı sıra, oyuncaklar şirket binasında çok yer kaplıyor ve çalışmalarımıza biraz müdahale ediyor bu yüzden bu oyuncakları bağışlamak ve sevgimizi yaymak iyi olur mu diye sormak istedim.

Bu oyuncaklar sadece pamuktan ve ipten yapılmasına rağmen, çocuklar için bir bağ olabilirler ve kıymetli bir hediyeye dönüşebilirler. Küçükken böyle şeyler hissetmiştim ve onlarla empati kurmuştum, ayrıca BABYlerin bize gönderdiği birçok hediye için müteşekkirim.

B.A.P ve BABYlerin beraber gerçekleştireceği bu proje ile ilgili önemli düşüncelerinizi duymayı çok isterim. Bu sevgi aldığımız sevgiye kıyasla eksik olsa da böyle küçük bir proje düşündüm. BABYler görüşlerini bizimle paylaşırsa çok memnun olurum böylece bu fikirleri TS çalışanlarıyla gözden geçirebilir ve iyi bir karara varabiliriz.

Ben her zaman minnettar bir gün yaşıyorum. BABYlerle her zaman iletişimde olan bir B.A.P olacağız. BABYlerin her zaman güzel günler yaşaması için ve karşılığında sağlıklı zihin ve bedenlere sahip olması için dua edeceğim. Teşekkür ederim."


B.A.P uzun zaman önce şirkete gelen hayran hediyelerini kabul etmeme kararı aldı, sadece mektuplar ve havaalanında hayranların uzattığı hediyeleri kabul ediyor. (Çünkü bazı hayran siteleri ve hayranlar (çok) pahalı hediyeler gönderiyorlardı.)



-> Ayrıca...


"B.A.P LIVE ON EARTH SEOUL konserinde BABY'ler tarafından yapılan bağışlar için "Green Umbrella One Love Hasta Bebekler Evi"nden 'Teşekkür Ödülü' aldık. Bu ödülün sahibi sizsiniz, BABY'ler!"




-> Bang Yongguk’un güzel kalbi ve güzel niyetleri etrafındaki insanlara da aktarılıyor ve böylelikle başka bir iyilik daha yapmış oluyor.

SBS E! Entertainment News'dan Yongguk ile tanışmış olan biri gülümseyerek şöyle söylemiş: "Bang Yongguk bir hediyesi olduğunu söyledi. Çocuklara yardım eden kuruluşlara üye olmamı önerdi. Desteğin bir hediye olduğunu söylediğinde ona olan hayranlığımı bastıramadım. Onun sayesinde, ben de hayır işleri yapıyorum. Onun kalbi çok güzel"


 Çevresindeki insanları, özellikle de üyelerini ve fanlarını aynı şeyi yapmak için etkiler. Bu nedenle de B.A.P, yaptıkları hayır/bağış işleri ile ünlüdür.






-> B.A.P 1. yıldönümünde hayranlarının ismi altında UNICEF'e Afrika'daki insanlar için su kuyuları bağışladı.


"Küçük eylemlerimizin büyük değişiklikler yapabileceği hayaliyle birlikte, birbirimizi daha çok sevip birbirimizle olmaya devam edelim." - B.A.P




-> Ayrıca...





"Geçen 1 ay önce B.A.P'nin 4.yıl dönümü vesilesiyle Kamboçya'da bağışlanmış olan 1 kuyu ve 2 tuvaletin yapımı tamamlandığına dair haberler bugün elimize ulaştı. Köy sakinleri, rahatsızlıklarından kurtuldukları için müteşekkir olduklarını ilettiler."




-> B.A.P'nin ilk ormanı 'B.A.P FOREST' Hindistan Gundlupet Tarook köyünde tamamlandı. Bu ormanın, köy sakinleri için gıda ve iş sağlama adına büyük yardımı olacaktır.





-> Haru Hana’nın 23. sayısında, Yongguk’a fanların hayır işleri yapmaları hakkında neler düşündüğü soruldu.

Soru: Yongguk, her zaman hayır işlerini yakından takip ediyorsun, bu hayırsever ruhu fanlarına da aktarman hakkında ne düşünüyorsun?
Yongguk: Aslında, hayranlarım aracılığıyla daha çok şey öğrenmek istiyorum. Hayırseverlik işlerini tek başıma yapmamla kıyaslandığında, bu işleri başka kişilerin adı altında yapmak daha çok cesaret ve kararlılık gerektiriyor. Bizim doğum günlerimiz ve yıldönümlerimizde Baby'ler her zaman bizim adımıza yardımlar yapıyor. Bizim için bu çok değerli bir başarı. Yardıma muhtaç kişilere destek vermek ve hayır işleriyle sevginin yayılması gerçekten dokunaklı. Çünkü “sevgi”yi ya da”hayat”ı herhangi bir miktar parayla satın alamazsınız, değil mi? Müzik aracılığıyla, toplumu pozitif yönde etkilemek, insanlara “paylaşma” sanatını öğretebilmek beni çok mutlu ediyor. Bu benim hedefim ve fanlarım benim için bu hedefe ulaştı. İnsanlar bana “bağış meleği” ismini taktılar, ama gerçek melekler Babyler.

- Himchan’la birlikte, Bugiz vasıtasıyla kitaplar bağışladılar. Bugiz: Lösemi, çocuk kanseri ve diğer nadir tedavisi olmayan hastalıklardan muzdarip olan ve kısıtlı imkanlara sahip çocuklara destek veren bir hayır kurumu.

Toplamda 400’den fazla kitap bağışladılar. Bağışlanan kitaplar sadece hayır kurumundaki çocuklara değil, aynı zamanda çeşitli çocuk bakım kurumlarına, düşük gelirli ailelere, dezavantajlı çocuklara ve kitaba ihtiyaç duyan diğer yerlere de gönderildi.”




-> [Naver Star Column röportajı]

Jongup: Aylık UNICEF bağışınızın yanı sıra neden sürekli bağış yapıyorsunuz?
Yongguk: Gönderdiğim aylık bağış, yurtdışında yaşayan çocukların acil durum ihtiyaçlarını karşılamak için veriliyor, ancak sizin bahsettiğiniz para, onları bir bütün olarak desteklemek için Kore'de yaşayan çocuklara verdiklerimden artan harcamalar olduğunda bağışlanıyor.
Bildiğiniz gibi, ben gerçekten yemeğe pek para harcamıyorum. Boş zaman bulduğumda bağışta bulunuyorum. Artan bir para bulduğumda bağışta bulunuyorum.


"Himchan: Hmm... Yongguk aktif olarak UNICEF'e üye olduğundan beri, hayranların da bunu desteklediğini (bağış yaptıklarını) gördügümde gerçekten şaşırdım. Hayranların UNICEF'i desteklediğini görmek beni çok gururlandırdı.
Daehyun: Yongguk hyungun bunu yaptığını gören hayranlar, bize SNS aracılığıyla pirinç, kömür, vb bağışlar yaptıkları hakkında haber verdiler. Bu, hayranlarımızın bize hediyeler göndermesinden çok daha mutlu olmamıza neden oluyor.


Yonnguk: B.A.P adı altında bir okul inşa etme hayalim var. 6 üyenin tamamı da finansal açıdan istikrarlı olduğunda, hep birlikte güzel işler yapmayı umuyorum."


Zelo: Bizim yaşımızdakiler gerçekten böyle şeyleri pek düşünmez, ancak Yongguk hyung sayesinde bağış yapmanın değerlerini öğrendik.

Ve bunların hepsi o (Yongguk) çocukları çok sevdiği için:









-> Katıldıkları Lee Sora’s Music Square radyo yayınında da, Yongguk’a son zamanlardaki  yaptığı hayır işleri hakkında sorular soruldu. O, B.A.P’nin denizaşırı ülkelerin birinde okul inşa etme hayali hakkında konuştu.




“Bizim, B.A.P adı altında, denizaşırı ülkelerin birinde okul inşa etme hayalimiz var ve bu hayal için sermaye hedefimize yaklaşıyoruz. Para biriktirmek için kıyafet ve yiyecek parasından kesiyoruz ve yaz gelmeden önce hedefimizi gerçekleştireceğiz gibi görünüyor”

Tabii bunlar dava sürecinden önceydi, üyeler doğru düzgün şirketten paralarını alamamalarına rağmen bile bu hayalleri için kendi lüksünden kısıp para topluyordu ama dava yüzünden malesef hayallerini gerçekleştirememişlerdi.

Amaaaaa

BABY'ler bu hayalin sönmesine izin vermedi:

BAP's Helping Hands‏, B.A.P adına Afrika'da okul inşa etmek için (hayranlardan) para topladı. Okulun ismi de "B.A.P Town".


Ve nihayet okul inşa edilmeye başlandı bile ^^ (Detaylar için tıklayın)
Ve başta Yongguk olmak üzere, B.A.P'nin bu hayalinin gerçekleşmesine çok az kaldı.






Hatta şimdi 2'nci bir okul için tekrar para toplanıyor, isterseniz siz de bağış yapabilirsiniz: buraya tıklayın)




-> Çocuk evlat edinme fikri konusunda herkes çok açık olmayabilir ama ShimShimTaPa'da (radyo şovu) Yongguk çocuk evlat edinme isteğini açıkladı:

Bang Yongguk: Merhaba, ben Bang Yongguk ve Ijakdo'dan gelen King Kong'um. 24 yaşındayım.
Daehyun: Ah, yaşlı amca.
Youngjae: Muhtemelen onun çok parası var.
Shindong: Mal varlığının durumu ne?
Yongguk: Telif haklarımdan aylık ödeme alıyorum.
Shindong: Hobilerin neler?
Yongguk: Egzersiz yapmak.
Shindong: Devam edelim, gelecekteki çocukların için planlar neler?
Yongguk: Kendi çocuklarım olsun isterim ama aynı zamanda çok uzak yerlerden evlat da
edinmek istiyorum.
Shindong: Bunun arkasında iyi niyetinin olduğunu biliyorum ama bu, zaten bir çocuk yetiştirmek zor olduğu için aynı zamanda eşinin de kabul etmesi gereken bir şey değil mi?
Bu nedenle, muhtemelen bunu anlayacak birini bulman gerekecek, değil mi?
Yongguk: İşte bu yüzden bu konuda iletişim kurabileceğim birisiyle tanışmak istiyorum.
Shindong: Merak ediyorum da, böyle genç yaşta böyle şeyler hakkında düşünmeni sağlayan ne?
Yongguk: Gençliğimden beri meraklıyım/ilgileniyorum ve ileride iyi bir partner ile tanıştığımda o kişiyle güzel şeyler gerçekleştirmek istiyorum.




-> Aylar önce, Yongguk Instagram hesabına (önceki hesabı @realb2ng) Kamboçyalı çocukların bir fotoğrafını yüklemişti. Ve çocukların önünde üzerinde 'BangYongguk' yazan bir taş vardı. Çocukların suyu su kapları ile taşıdığını gören Yongguk, oraya su pompası bağışlamış gibi görünüyor.


Yongguk bu fotoğrafı paylaşırken şöyle yazdı: "Benim Değerli Çocuklarım #Kamboçya"




-> B.A.P  "LOE Seoul Wanted 2013" konserlerinde yardıma muhtaç olanlar için bağış yaptı ve hayranlarını da bağış yapmaya davet etti!


(fotoğrafta yazan:)
İlk önce üyeler bağış yaptı. Şimdi bizim BABY'lerimiz de bize katılacaklar, değil mi?








-> B.A.P ilk konserinde özel bir bağış kutusu açtı


Herkesin bildiği gibi, B.A.P’nin ilk solo konseri “B.A.P LIVE ON EARTH SEOUL” 23 ve 24 Şubat’ta iki gün boyunca düzenlendi. Konser için olan fan etkinliği bölümünde, fanların bağış yapabileceği özel bir bağış kutusu kuruldu.

Asıl konserden önce, grup “Music Bank”te performans sergiledi ve Matoki bağış kutusuna ilk bağış zarflarını atarken kendi fotoğraflarını çektiler. Toplanan bütün bağışlar engelli çocuklara verildi.

Lider Bang Yongguk yardımsever çalışmalarıyla biliniyor ve birçok fan B.A.P adına pirinç bağışı yaparak onun izinden gidiyor. B.A.P’nin ilk konseri için olan kutlamada, Japonya, Çin, Tayvan, Singapur ,Tayland ve Malezya dahil dünyanın her yerinden gelen BABYler yaklaşık 5,000 kilogram pirinç bağışladılar.




-> B.A.P, ilk konserlerinde yardım için "One Love Hasta Bebekler Evi"ne bağış yaptı. Aynı şeyi bitiş konserinde de yaptılar. Bununla ilgili, Yongguk fancafe'de bir mektup yazdı:

"İlk solo konserimiz olan Live On Earth Seoul'da toplanan para B.A.P için önemli bir anı olacak ve "One Love Hasta/Engelli Bebekler Evi"ne teslim edilmiştir. Büyük miktarda para toplanmasına şaşırdık ama paranın miktarına bakmaksızın, bu iyi ve güzel kalpler sayesinde sevgimizi dağıtmayı başarabildik ve bu bize cesaretlenmemiz için önemli bir anı yarattı.
Bu bağışa ek olarak, dünyanın her yerinden birçok bağış çelengi ve güzel kalpler gördüm. Böyle büyük kalpleri bir araya getirebilen BABY'lerle çok gurur duyuyorum ve minnettarım.
Ne zaman BABY'lerin iyi ve güzel bir şey yaptığını duysam çok iyi hissediyorum ve (onlardan) çok şey öğreniyorum"




-> B.A.P, Fanlarının Adına UNICEF’e Bağış Yaptı

B.A.P, ikinci yıldönümleri için olan kutlamada, fanlarının adına, sadece desteklerinden dolayı teşekkür etmek için değil, aynı zamanda dünyadaki diğer BABY'lere yardım etmek için bir bağış yaptılar.

B.A.P, UNICEF’e “B.A.P’nin BABY'lere Hediyesi” başlıklı, fanlara mesaj içeren bir kart gönderdi. Bununla birlikte, Afrika’daki insanlara bağışlanan bir su pompası da gönderdiler. BABY'lere gönderdikleri mesaj: “Geçtiğimiz yıl bizimle beraber olduğunuz için teşekkür ederiz. Sevgimizi uzaktaki insanlarla paylaşmayı umarak özel bir hediye hazırladık. Hadi sevgimizi büyük şeyler getirene kadar paylaşmaya devam edelim.”

Youngjae Instagramda bir mesajla birlikte fotoğraf yükledi: 


Ve şöyle yazdı: “Söz verilen fotoğraf! (Uçak gecikti, bu yüzden özür dilerim) #Unicef #sizinlegururduyuyorum #baby”




-> B.A.P, UNICEF için manuel su pompasına sponsorluk yaptı!

B.A.P ve hayranları, ihtiyacı olanlara manuel su pompası bağışladı!

UNICEF'in Kore komitesi 6 Kasım'da şöyle bir tweet attı: "24 Şubat'ta B.A.P ve hayranları, 8 ve 9 Mart tarihlerindeki Seul konserleri için UNICEF'e manuel su pompası sponsorluğunu yaptı. Teşekkür ederiz."!

Manuel su pompaları, elektrik veya akar su olmayan yerlerde çok değerlidir, çünkü ihtiyacı olanlara temiz içme suyu sağlayabilirler.

UNICEF ayrıca, UNICEF'in takdir mektubu ile poz veren üyelerin bir fotoğrafını da yayınladı.


Ve şöyle yazdı: "Bu, üyelerin ilk kez UNICEFe bağış yapmaları değil - Ayrıca yıldönümlerini kutlamak için Ocak ayında da bağışta bulunmuşlardı."




-> Yongguk: Hep Yunanistan'a gitmek istemiştim ama son zamanlarda Afrika'ya gitmek istiyorum. Orada bir yardım/hayır konseri düzenlemek istiyorum ve üyelerle birlikte bazı gönüllü işler yapmak istiyorum.




-> B.A.P konser ürünleri olarak "Make Love Not War" baskılı kıyafetler kullandı:









Biliyorsunuzdur ki Yongguk'un kolunda "Make Art Not War" dövmesi var:






-> İmza günlerinde Plan B'nin ürettiği kıyafetlerden giydi:


- Plan, dünyanın en büyük çocuk gelişimi organizasyonlarından biridir. Plan sayesinde, herkes dünyanın dört bir yanından çocukları destekleyebilir.






-> Zaten Yongguk sürekli hayır kuruluşlarının ürettiği ürünleri satın alarak desteğini vermeye ve birçok şeye farkındalık yaratmaya devam ediyor her daim:



- Bulgari markası Save The Children ile ortaklık kurarak hazırladığı özel koleksiyon takılarından elde ettiği gelir ile Save The Children'a bağışta bulunuyor.

Louis Vuitton markası ise Unicef ile ortaklık kurarak, özel tasarladığı kolye ve bilekliklerden elde edilen gelirin bir kısmını yardıma muhtaç çocuklara bağışlıyor.







-> Yongguk ve Himchan Unicef'in " For #EveryChild" (Her Çocuk İçin) kampanyasını destek amaçlı üretilen yüzüklerden takmıştı!








-> Yongguk’un Celuv TV yayınında sol elinde iki, sağ elinde bir parmağının ojeli olduğunu fark edilmşti. Yayında sunucu bununla ilgili soru sorunca Yongguk da bunun iyi bir sebebi olduğunu söylemiş. Fanlar bunun sebebinin “Polished Man” kampanyasına destek olmak için olduğunu düşünüyor.


Peki nedir bu “Polished Man”?

Elliot Costello adındaki Avustralyalı bir adam Tayland’a gittiği sırada Thea adlı genç bir kız çocuğuyla tanışıyor. Thea, Elliot ile birlikte oyun oynuyor, harika bir gün geçiriyor ve oyun oynadıkları sırada Elliot'un tırnaklarına oje sürüyor. Ertesi gün Elliot, annesi tarafından yetimhaneye bırakılmak zorunda kalan Thea’nın, ona bakan adam tarafından iki yıl boyunca her gün fiziksel ve cinsel saldırıya maruz kaldığını öğreniyor. Kızın yaşadıklarından çok etkilenen Elliot, Thea gibi fiziksel ve cinsel istismara uğrayan çocuklar için bir kampanya başlatmaya karar veriyor. Elliot, duyuruda bulunuyor ve çocuk istismarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için erkeklerden tek parmaklarına oje sürerek fotoğraflamalarını istiyor. Bir çok erkek, hatta dünyaca ünlü Hollywood yıldızları bile bu kampanyaya destek veriyor. Kampanya gittikçe büyüyor ve sadece erkekler değil kadınlar da destek vermeye başlıyor. Kampanya kapsamında toplanan bütün bağışlar istismara maruz kalan çocuklar için kullanılıyor.

Kampanyanın resmi sitesi için buraya tıklayın

Yongguk daha sonra da Instagram hesabında ojeli tırnaklarıyla fotoğraflar paylaştı:






-> Her yaştakilere karşı saygılıdır, insanı insan yerine koyar.





Buraya kadar okuduysanız, sabrınız ve saygınız için teşekkür ederiz.



Yazı çok uzun oldu biliyoruz ama malzeme bol olunca böyle oluyor ^^
Ve bunlar sadece bizim bildiklerimiz gördüklerimiz, Yongguk'un ve diğer  B.A.P üyelerinin bizim bilmediğimiz daha bir çok böyle güzel işler yaptığı belli.

Bizim bu hayır işlerinden haberimizin olması, bu işleri gizli gizli değil de açık bir şekilde yapmaları B.A.P gösteriş yapmak istediği için değil, hayranları da böyle hayır işlerine itmek istedikleri için. Çünkü hayranlar zaten idolleri en ufak şeyde bile örnek alıyorlar ve bu yüzden ünlü isimlerin bu tarz şeyleri gizli yapması değil de açık bir şekilde dozunda göstermesi gerekli diye düşünüyoruz. Çünkü Yongguk'un dediği gibi "idoller onlara hayran olan kişilere birer rol modeldir".


Ama dikkatinizi çekeriz ki B.A.P bağışı; şarkılarının reklamını yapmak için veya kendilerini dünyaya duyurmak için kullanmıyorlar, kendi isimlerini ve şarkılarını kullanarak bağış yapmanın güzelliğini dünyaya duyuruyorlar.^^

"Yapılan iyilik gizli kalınca güzeldir" değil, "yapılan iyilik gösteriş yapmayarak yapıldığında güzeldir" ^^

Bu yazı daha birçok kez güncellenecek gibi gözüküyor ^^

Hayranların ise B.A.P'yi örnek alarak yaptıkları bağışları, hayır işlerini saysak 100 sayfadan fazla olur herhalde yazı, bu yüzden buna hiç ayak basmıyoruz bile^^


NOT: Biliyorsunuzdur ki Türk BABY'ler adına B.A.P Turkey olarak her ay LÖSEV'e bağış yapmaya özen gösteriyoruz. 
Lütfen projemize ilginizi eksik etmeyin. Sizlerden gelen 2 TL bile katkı olur. Maddi olarak destek olamayanlar için ise, 1 tık, 1 retweet ile yardımcı olabilirsiniz. Bunların hepsi çok değer taşıyor.

-> buraya tıklayın


DAHA İYİ BİR DÜNYA İÇİN




_____________________
Hazırlayan: B.A.P Turkey

Yazı B.A.P Turkey tarafından hazırlanmıştır, tüm röportaj vs. çevirileri de türkçeye B.A.P Turkey tarafından çevrilmiştir!

cr eng trans: neukki; purpledreamdust; itsbap; fuckyeahbangyongguk; bapyessir - Sarah, Junghwa; killerbang; seekingparis; hael73; busantoki allkpop; omonatheydidnt.livejournal

Hazırlamak için aylardır uğraşılmıştır, bu yüzden emeğe saygı için LÜTFEN KAYNAK BELİRTMEDEN ALMAYINIZ!!!

Yorumlar

  1. Harika biri. Cidden. ♥
    Emeğinize sağlık. 😊👏

    YanıtlaSil
  2. ileride onun gibi bir insan olmak istiyorum...belkide yanında-ş

    YanıtlaSil

Yorum Gönder