Reklam

[08.07.2021] Moon Jongup Namaste Hallyu Röportajı

 

Moon Jong Up 'US', Kendi Yolculuğu, B.A.P Buluşması ve Daha Fazlası Hakkında Konuşuyor!

Geri dönüşünden önce, Eski B.A.P Üyesi Jongup bizimle son albümü hakkında konuştu ve Hintli hayranları için özel bir mesaj gönderdi!


Jongup olarak bilinen Moon Jongup, TS Entertainment altında şu anda dağılmış olan KPOP grubu B.A.P'nin ana dansçısı ve ana vokalisti olarak popülerlik kazandı. Şu an ise Jongup, Big Ocean ENM ile solist olarak bir sözleşme imzaladı. 7 Mayıs 2020'de Yunhway'in yer aldığı solo çıkış tekli albümü 'Headache'ı yayınladı ve dünya çapındaki hayranlarından büyük destek aldı. Ayrıca yakın zamanda Mr Queen'in OST'si 'Venus'ta yer aldı.

Muhteşem vokal becerileri ve dansının yanı sıra, Jongup aynı zamanda rap yapabiliyor ve ayrıca bir aktör. 'The Lost Village' oyununda sahne aldı ve ayrıca yakında çıkacak olan 'Idol Recipe' filminin kadrosuna katıldı. Jongup gerçekten güç dolu bir sanatçı. Geri dönüşünden önce, 1 Temmuz 2021'de Moon Sujin'in de yer aldığı 'Find' şarkısı için bir MV yayınladı. Şarkı, müziğinin daha derin, daha duygusal bir yanını ortaya çıkaran sakinleştirici bir melodi ile hafif bir R&B ritmine sahip.



Jongup, bugün erken saatlerde yayınladığı 'US' adlı ilk mini albümüyle geri döndü. Albüm, başlık şarkısı 'US', Bang Yonguk'un yer aldığı 'Photo', Moon Sujin'in yer aldığı 'Find', 'Show Me the Money 8'den EK'nin yer aldığı 'GOUP' ve Yunhway'in eşlik ettiği ilk teklisi 'HEADACHE' şarkılarını içeriyor.

Bu kadar yetenekli sanatçılar içeren listesinin yanı sıra, Moon Jongup bu albümde 'Photo', 'Find' ve 'GOUP' için şarkı sözü yazılımına ve beste yapımına katkıda bulunarak müzikal yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor. Ayrıca, 'US' ile eski grubunda neden ana vokalist olduğunu da gösteriyor.

Güçlü vokalin ve dansın yanı sıra vintage temalı estetik müzik videosu ile, 'US' çalma listemize hızla girdi ve bu şarkıyı mırıldanmadan duramıyoruz. 


Jongup geri dönüşünden önce bizimle son albümü, büyümesi, B.A.P, Hint hayranları ve daha fazlası hakkında konuştu. 2. nesil hayranları olarak, internetin şu anda her şeyi ele geçirmesinden önce bile, bu kadar çok ün kazanmış ve ses getiren bir sanatçıyla konuşabilmek harika bir fırsattı.

B.A.P'nin bir parçası olarak 2012'deki çıkışından bu yana, Jongup her şeyden çok düşüncelerinin değiştiğine inanıyor. Ne kadar çok öğrenir ve bilirse, o kadar çok bilmeye ihtiyaç duyduğunu ve bu nedenle hayatının geri kalanını öğrenerek yaşama zihniyetine sahip olduğunu bizimle paylaşıyor. Grup olarak ve solist olarak promosyon yapmanın arasındaki en büyük farkının şu olduğuna inanıyor: "Gruptayken üyelerle birlikte paylaştığım yükü şimdi tek başıma taşımak zorundayım ama bazen tek başıma bu kadar çok sevilmek de güzel geliyor."

Gruptan soloya geçiş, yıllarca idol olarak çalışmanın yanı sıra bir değişim ve büyüme sürecini de beraberinde getirdi ve yetenekli solist için yeni bakış açıları ve görüşler açtı, "Birçok deneyim sayesinde, bir insanın dünyada yalnız yaşayamayacağını öğrendim ve hissettim. Bu yüzden benim için çalışan ve benimle çalışan insanlara teşekkür etmek istiyorum."

Eski grubu B.A.P, dünya çapında sevilen bir kötü çocuk imajı yarattı ve çıkış albümleri 'Warrior' Billboard'un Dünya Albümleri Listesi'nde 10 numaraya yükseldi. Grup daha sonra müzikleriyle sürekli sükseler yarattı ve dünya çapındaki listelerde zirveye yerleşti ve böylece küresel olduklarını gösterdi.

Üyeler önceki şirketleriyle yollarını ayırsalar da, solo aktiviteleri için birbirlerini desteklerken kendi bireysel yollarında devam ediyorlar ve iyi arkadaşlar olarak kalıyorlar. Ayrıca sık sık birlikte takılırken görünüyorlar ve bu da fandomları Baby'yi çok mutlu ediyor. Jongup, eski B.A.P lideri Bang Yongguk'un "PHOTO" adlı şarkısında nasıl yer aldığından bahsederken verdiği söz ile fandoma umut veriyor: "Zamanlama doğru olursa, B.A.P'nin her an yeniden bir araya gelmesinin mümkün olduğunu düşünüyorum."

O gün çok uzak olmayabilir, çünkü Yongguk'un düetinin yanı sıra, diğer B.A.P üyeleri Zelo ve Youngjae de Jongup'ın Listeners; Listen  'US'  videosunda yer aldılar ve videoda, birbirleriyle olmaktan ne kadar çok keyif aldıkları görülebilirsiniz. Üyeler, Jongup'ın geri dönüşünü ne kadar beğendikleri ile ilgili fikirlerini ve Jongup'un bir sanatçı olarak büyümesi konusundaki dürüst düşüncelerini paylaştılar ve bu, hayranları çok büyük beklentilere soktuğu için fandom artık daha da fazla merakla bekliyor.

Bu aynı zamanda bu üyelerin uzun zaman sonra birlikte göründüğü ilk videoydu, bu yüzden B.A.P hayranları için bu bir nimetti. Üyeler, 'US' sayesinde Jongup'ın müzik, vokal ve hatta stil açısından olgun bir tarafını gördüğümüz konusunda haklılardı.

Jongup ayrıca yakın zamanda "Idol Recipe" kadrosuna katıldı ve karakteri konusunda ipuçları verdi. "Benim karakterim, karma bir grubun üyesi olan 'Jang Jun'. İşyerinde flört ederken yakalanıyor ve azarlanıyor", böylece yaklaşan rolü için daha fazla beklenti oluşturuyor.

Yıllar içinde müzik tarzı açısından en çok değişen şeyin artık tüm türleri dinlemesi ve özellikle R&B dans hip-hop'unu sevmesi olduğunu paylaşıyor. Müziğine dahil etmek istediği türe gelince,

kendine meydan okumak istediği pek çok tür olduğunu kabul ediyor ama şu anda aklına gelen türün EDM olduğunu söylüyor.

Jongup için müzik yapma/şarkı yazma süreci çoğunlukla arkadaşı Min ile oluyor – "Genelde müzik ile başlıyoruz. Bazen müzik ilk oluştuğında melodileri ve sözleri birlikte yazıyoruz." Ayrıca, müziği söz konusu olduğunda çok fazla etkilendiği kişi olduğunu, ancak gençlik günlerinden beri Chris Brown'a hayran olduğunu ve müziğini hala sevdiğini söylüyor. Ancak bu hayranları için bir sürpriz değil, sonuçta Jongup'ın dans ve vokal becerileri her zaman zirvede olmuştur.


Bu albümün başlık parçası olan 'US'I, Jongup duyar duymaz beğendiğini paylaşıyor. "Her parçanın türünden verdiği ruh haline göre farklı olmasını istedim. İstediğim yönde ilerlemek için birçok görüşmem oldu. Bu süreçte bazı hayal kırıklıkları oldu, ancak tüm süreçler her zaman mükemmel bir şekilde benim istediğim yönde ilerleyemez, bu yüzden bu durum zordu ama genel olarak harika bir deneyimdi." – Jongup 'US'ın yapım süreci hakkında bunları söyledi.

Jongup idol hayatına alıştığını kabul ediyor, sonuçta idol olarak çıkış yapalı neredeyse 10 yıl oldu ve  hayranlarıyla herhangi bir özel etkinlik yapma şansı olursa, onlarla kampa gitmek istediğini söylüyor. Ayrıca geriye dönüp eski haline bir tavsiyede bulunabilseydi, kendisine "Baby'ye iyi davran" diyeceğini de ekliyor.

'Baby', B.A.P'nin fandom adı ama şimdi, Jongup'ın hayranları tarafından yaratılan başka bir fandom adı daha var: 'MOONW4LK.'

Jongup ayrıca fandom adıyla ilgili düşüncelerini paylaştı ve dünyanın dört bir yanındaki hayranlarına, özellikle Hindistan'daki hayranlarına, bir mesaj gönderdi.

"MOONW4LK çok şirin bir isim. Seni her zaman seveceğim. Tüm bunların sadece MOONW4LK düşünülerek yapıldığını biliyorsunuz değil mi? Covid-19 sakinleşir sakinleşmez sana uçacağım."

Video çevirisi:

"Merhaba, ben Moon Jongup! En son yayınlanan mini albümüm 'US' son zamanlarda neler yaptığım hakkında Namaste Hallyu ile çok şey paylaştım. Geri dönüşüm hakkında herhangi bir sorunuz varsa lütfen dört gözle bekleyin. Umarım bu COVID-19 döneminde hepiniz güvende ve dikkatlisinizdir. Umarım her şey çabucak düzelir ve en kısa zamanda hepinizle buluşurum. Teşekkürler! Lütfen çokça sevgi gösterin!

Ve biz onun bizi ziyaret etmesini beklerken, 'US' çalma listenizde olsun.


Türkçe çeviri: B.A.P Turkey

Kaynak 

LÜTFEN KAYNAK BELİRTMEDEN KULLANMAYIN!






Yorumlar