Reklam

Zelo A Entertainment'e Karşı Olan Davasını Kazandı

B.A.P grubunun eski bir idol üyesi olan Zelo (gerçek adı Choi Junhong), özel sözleşmesinin feshedildiğini kanıtlamak için eski ajansına (A Şirketi) karşı bir dava kazandı.


Seul Merkez İlçe Mahkemesi Sivil İşler Departmanı 23 (Kıdemli Yargıç Hong Jinpyo) şöyle dedi “Davacı ve davalı arasında Ocak 2019’da imzalanmış özel sözleşmenin Ağustos 2019’da bittiğini onayladık.” ve ekledi, “Davalı tüm dava masraflarını ödemekle sorumlu olacaktır.”

Zelo, geçen sene  11 Ocak’ta A Entertainment ile özel bir sözleşme imzaladı. Şirket aynı yılın 22 Ocak’ına kadar 100 milyon won ve mart ayından sonraki her ay 4 milyon won ödemek zorundaydı. Ancak para ödenmediği için Zelo geçen sene Ağustos’ta özel sözleşmenin son bulduğunu duyurdu ve özel sözleşmenin sonlanması için dava açtı.

Öte yandan, A Entertainment özel sözleşmenin sonlanmasını kabul etmedi ve ilk albüm aktivitelerinden kar elde edinceye kadar kaporaya ve anlaşma için ödenecek paraya (Zelo’nun annesinin izni sayesinde) el konuluyor olduğunu söyledi.

Mahkeme “Davalı 21 Ağustos 2019’da anlaşma için ödenecek para da dahil olmak üzere ödenmeyen ücretler gerekçesiyle özel sözleşmeyi feshetmek için davalıya mail attı.” dedi. “Eski sözleşme özel koşullar sağlanmadığı sürece hukuken sonlandırıldı.”

A şirketi, A Şirketi’ni işleten B ile olan telefon görüşmesi sırasında Zelo’nun annesine açıklama yapıldığını mahkemenin bilmesini istedi, dediler ki “Etkinliklerin sonunda, kaporayı ödemek biraz zaman alacak, aceleyle karar vermeyin”.

Her halükârda mahkeme açıkladı, “Davacının annesinin B ile yaptığı telefon görüşmesinde yukarıda belirtilenlerin kendisine söylenmiş olması, davacının annesine kapora ve anlaşma için ödenecek parayla ilgili detayları değiştirme hakkı tanıdığını veya annenin bu paranın alıkoyulmasına izin verdiğini kanıtlamak için yeterli değil."


...........................................................................................................................................

Kaynak: https://n.news.naver.com/mnews/article/014/0004480693?sid=102&lfrom=twitter

Eng Cr: CHADORY24

ÇEVİREN: B.A.P Turkey

Yorumlar