Reklam

İdolleri Kendisine Hayran Bırakan B.A.P

 B.A.P nasıl bir grup? Hadi gözlerinizi kapatın ve biraz bunu düşünün. 




Düşündünüz mü? Bekliyoruz hadi düşünün.




Şimdi de yazıya hiç göz gezdirmeden aklınızdakileri alttaki yorum kısmına yazın ve ondan sonra kaldığınız yerden yazıyı okumaya devam edin. Hadi hadi, üşenmeyin .😊



B.A.P resmiyette dağılalı 2 sene olacak. Her ne kadar bir grup olarak yeni şarkılarını dinleyemesek de bize sundukları şarkıları hala ilk günkü etkisinde. Eşsiz sözleri, bizleri derinlere çeken melodileri, bininci izleyişte bile aynı oranda heyecanlandıran müzik videolarıyla B.A.P bir EFSANE. Peki sadece bu kadar mı?

İlk çıkış şarkıları Warrior ile başladılar ödülleri toplamaya. Sadece biz severleri değil, idoller arasında da çok beğenildi. Gelin o yıllara şöyle bir göz atalım.

B.A.P ile aynı yıl çıkış yapan EXO grubunun da kalbindeymiş şarkılarımız. :) Chanyeol'un şu samimi videosunu sizinle paylaşmak isteriz.


Tabi ki bu kadarla sınırlı değil. Bu şekide pek çok idolün avazı çıktığı kadar bağırarak şarkılara eşlik ettiği B.A.P videolarını bulabilirsiniz. 

Zamanında Yongguk'un derin sesi herkesin ilgisini çekiyordu ve taklidini yapmaya çalışıyorlardı. Her birinden bahsetmeyeceğiz ama özellikle Yongguk'un biricik hayranı Golden Child üyesi Jangjun'dan bahsetmek istiyoruz. Çünkü defalarca bunu denedi! Her fırsatta hayranlığından bahsetti ve sevgisini belli etti. Hadi izleyelim :)


Samimiyeti sizin de içinizi ısıttı mı? 😍


Daehyun'un sesinin güzelliği dillere destan, biliyorsunuz. Bakalım hangi idoller Daehyun'umuzun vokal yeteneğini takdir etmiş?

Monsta X Kihyun!

Kendisi Daehyun'un da askere gitmeden önce DJ'lik yaptığı Park Sohyun Love Game radyo programının 25.06.016 tarihli yayınında iyi bir vokal olmak için hırslı olduğundan bahsediyor ve aynen şu ifadeyi kullanıyor:

"B.A.P Daehyun sanbaenim, nasıl da tatlı ve büyüleyici bir ses!" 
(Cr;@elleinemaexx )

Ayrıca aynı grubun üyesi Minhyuk ile yaptığı bir VLive yayınında da beğendiği seslerden bahsederken Daehyun'un vokalinin çok tatlı ama aynı zamanda da biraz haşin/sert olduğundan bahsediyor. Haşinliğini tarif etmekte zorlanıyor ama biz anlıyoruz seni Kihyun. 😂

U KISS Soohyun!




U-Kiss grubuna bir röportajda dikkatlerini çeken çaylak gruplar var mı diye soruluyor ve Soohyun B.A.P'den bahsediyor:

"Şahsen B.A.P üyelerinin cidden havalı olduğunu düşünüyorum. B.A.P'nin canlı performansları öyle güçlü bir koreografiyle bile mükemmel. Ayrıca ana vokalleri şarkı söylemekte cidden iyi."

Sunbaelerimiz tarafından beğenilmek bizim için ayrıyeten gurur verici.😎


VICTON Byungchan!

Byungchan açtığı bir yayında B.A.P'nin şarkılarınının hepsinin çok güzel olduğunu söylüyor ve
"No Mercy cidden çok güzel, şarkı çok havalı." diyerek uzun zaman sonra tekrar dinlemek için şarkıyı açıyor. Daehyun'un vokal kısmı gelince de "Gerçekten... Daehyun sunbaenin vokali çok ferah. Vokali cidden... Aşırı... Resmen mükemmel patlıyor." diyor.😊

VICTON'dan söz açılmışken Hanse'den bahsetmek olmaz. Hanse, Seungwoo ile yaptığı yayında Warrior ve Young,Wild& Free'yi açıyor ve ikisi birlikte baştan aşağıya iki şarkıyı da söylüyorlar. Bu yayında Hanse, B.A.P'yi çok sevdiğini söyledi ve sıkı durun... Warrior'da Zelo'nun partını tek nefeste okudu.😎 İkisine de kocaman bir alkış👏

Anlattıklarımızın bir videosu:


Canlı yayında eski şarkıları açıp dinletmek popülerdir idoller arasında. Çok da severiz idollerimizden sevdikleri sanatçıları öğrenmeyi. Bir diğer canlı yayın itirafçımız da Seventeen üyesi Seungkwan.

Seungkwan yaptığı bir canlı yayında Yongguk'un Going Crazy şarkısını açıyor. Şarkıyı çok sevdiğinden, eskiden piyanoda çalma pratiği yaptığından bahsediyor. Dahası şarkıyı ne zaman dinlese kelimeler kifayetsiz kalıyormuş.

"Bu şarkıyı dinledikten sonra I Remember'ı kesinlikle dinlemelisiniz. O şarkıyı cidden seviyorum çocuklar. Çıkışımızdan önce ben, Dino ve Mingyu bu şarkıyı birlikte sahnelemiştik. Yongguk hyungun rapi ile ilgili açıklayamadığım bir şey var. Daha sonra şarkının başka bir versiyonu çıktı. Daehyun hyung ile söylemişti. Daehyun hyungu özledim. O iyi mi? Her neyse, iki versiyonu da iyi." 
(Cr;yjay_twt)




Bu yazıda özellikle bahsetmek istediğimiz bir grup daha var ki bu grubun iki üyesi de B.A.P'yi görerek İDOL OLMAYA KARAR VERİYOR. 

P1HARMONY'den bahsediyoruz!

Aslında birini tanıyor olabilirsiniz. Kendisine sorulan dünyanın en güzel şarkısı hangisi sorusuna "B.A.P şarkıları" cevabını veren, rol modeli olarak Zelo'yu seçen birisi. Hadi biraz kopya verelim :)


Tanıdık geldi mi?
İsmi Jongseob. 
Hadi biz susalım da kendi hikayesini kendisi anlatsın. 😉



Aynı gruptan bir diğer ismimiz de Soul!

Soul ilkokuldayken B.A.P abilerinin videolarını izlediğini ve bu şekilde idol olmaya karar verdiğini söylüyor. :)
(Cr;@p1hteamturkey)



Rol modellik demişken Pentagon üyesi Yuto'dan bahsetmemek olmaz. Kendisi bir imza gününde ona yöneltilen kimi rol model alıyorsun sorusuna Zelo cevabını verip bizi duygulandırıyor. :)


Pentagon'dan bizi sevindiren tek üye Yuto değil. Road the Kingdom'da Pentagon üyesi Wooseok ONF'e B.A.P'nin konseptinin uyacağını söylüyor ve bir başka Pentagon üyesi Kino da B.A.P'nin şarkılarının çok iyi olduğunu söylüyor.

Eheh sağ olun, ne diyelim. 😆😆


Biraz da KNK'dan bahsedelim madem. 😊 Zelo'nun üçüncü uzmanlık alanı kendisine hayran bırakma olsa gerek. Bakın nasıl etkilemiş Heejun'u :))


Bununla da sınırlı değil. Onları kimin motive ettiği hakkında konuşurlarken Heejun Zelo'nun performansını seyretmenin büyük bir hayranı olduğunu söylüyor. (Yani Zelo'yu sahnede izlemekten çok hoşlanıyor.)

"Daha deneyimli sanatçıları görünce öğrenecek çok şeyim varmış gibi geliyor. Zelo'nun prova sahnesinin kayıtlarını daima izlerim. Çok uzun olmasına rağmen çok iyi dans ediyor ve ben onun gibi olmak için ilham veren sahnelerini her zaman izliyorum."


UP10TION üyeleri de bir VLIVE canlı yayınlarında B.A.P'den bahsetti. Y,W&F zamanında B.A.P'nin müzik şovu provasını görmüşler ve sabahın erken saatlerinde o kadar yüksek notalara nasıl çıkabildiklerine çok şaşırmışlar. B.A.P provalarında ne yapıyorsa izleyen büyüleniyor. 😂

Bu canlı yayının videosunu bulamadık ama haberi ilk duyduğumuzda zaten sayfadan çevirdiğimiz için aralarında geçen konuşma şöyle:

H: Bir şey söylemek istiyorum- X: Ne söyleyeceğini biliyorum! Sabah provası sırasında- H:OH~!Oh~! X: Şaşırdın. O sırada ben de çoktan böyleydim "OHAAAA" H: YWF zamanıydı, değil mi? Sabah provasında insanların öyle şarkı söylediğini ilk defa gördüm. Hala Music Core'ı hatırlarım
X: Ben de o zamanı hatırlıyorum. H: Onları izliyorduk ve cidden böyleydik ~OHAAAA "Bunu yapabiliyorlar mı? Bu saatte?" İnanılmaz
Clapping hands sign




A.C.E üyesi Jun da I Remember büyüsüne kapılan idollerden. Yayında şarkıyı açarak Yongguk ve Daehyun'dan bahsetmiş. Seul'e ilk geldiğinde I Remember'ı çok dinlediğini söylüyor ve Yongguk ile Daehyun'un sesini övüyor. B.A.P'nin konserine gittiğini ve canlı performansları karşısında şaşırdığını da dile getiriyor. (cr;@cassiebabyleigh)


iKON'dan Bobby ve Dongdong Vlive yayınlarında Yongguk'tan bahsettiler. Konuşma şöyle:

Korecede "TV yayını" kelimesinin bir harfini değiştirirsek Bang Yongguk haline geliyor. +Ben gençken, rapçilerin bir fanı olarak,Jepp Blackman'i desteklerdim. -Sesi çok güzel. +Jepp Blackman'i seviyorum. -Çok havalı

Aramızda unutanlar veya bilmeyenler olabilir. Jepp Blackman, Yongguk'un TS'e girmeden önce kullandığı isimdir. Underground hiphop aleminde böyle bilinirdi. Bobby de o dönemde takip ediyormuş



Smiling face with smiling eyes


Sadece bununla sınırlı da değil. Daehyun'un yakın arkadaşı Onejunn, Daehyun'un Reality şovunda Daheyun'la ilk karşılaşmasının B.A.P konserinde olduğunu söylüyor ve şöyle devam ediyor:



Peki B.A.P'nin hayran bırakan, ilham olan tek yanı sanatçı kimliği mi? 

Ateez grubunun lideri Hongjoong Bang Yongguk, Bobby ve B.I'ın tek tırnaklarını boyadıklarını görüyor ve Polished Man kampanyasından böyle haberdar oluyor. Kampanya kalbine dokununca o da kampanyaya katılma kararı alıyor. Hatta kampanyaya grup olarak katılıyorlar.



Polished Man'i bilmeyenleriniz için tekrar açıklamak gerekirse çocuk istismarına dikkat çekmek amaçlı erkeklerin tek tırnağına oje sürmesini kapsayan bir kampanya.

Projenin öncüsü Elliot Costello, "Tırnak boyamak ile başlar. Tırnak boyamak bir diyaloğa dönüşür. Diyalog da bağışlara ilham olur. Ve bu bağışlar istismarı engellemeye, çocuklar için koruma sağlamaya dönüşür" diyor.


Biz de tam olarak bu nedenle sanatsal açıdan örnek alınmalarından ziyade kişilikleri ve duyarlılıkları ile örnek alınmalarından daha çok gurur duyuyoruz. Elliot Costello'nun dediği gibi, küçük bir eylemle başlar. Diyaloglara ve sonunda iyiliklere dönüşür. Milyon tane idol bulabilirz ama B.A.P gibi hem işini kaliteli yapanını hem de temiz kalbiyle örnek olanını bulmak zordur. Siz yazıyı okuduğunuza göre B.A.P'yi bulan o şanslı insanlardansınız, hadi tutun ellerinden, bırakmayın. 


................................................................................
Hazırlayan: B.A.P Turkey

Polished Man kampanyası için cr; https://onedio.com/haber/unlu-erkeklerden-cocuk-istismarina-dikkat-cekmek-icin-tek-tirnak-ojeli-kampanya-polishedman-735891
Eng cr;elleinemaexx
Eng cr;yjy_twt
Tr cr;p1hteamturkey
Eng cr;cassiebabyleigh


Tıpkı bizim gibi kullanırken lütfen kaynak gösterin! :)

























Yorumlar

  1. Adminim çok güzel bir yazı olmuş ellerinize sağlık, B.A.P gerçekten harika bir grup

    YanıtlaSil

Yorum Gönder