Reklam

[24.02.21] Naver'ın Himchan Davası Hakkındaki Detaylı Makalesi


Zorla tacizden şüphelenilen eski B.A.P üyesi Himchan (gerçek adı Kim Himchan,31) ilk yargı duruşmasında 10 ay hapis cezasına ve 40 saatlik cinsel şiddet tedavisi programına çarptırıldı.

Ayın 24'ünde öğleden sonra Seul Bölge Mahkemesi 14.Choo Sungyeop Ceza Adaleti duruşmasında zorla taciz suçuyla suçlanan Himchan için yargı duruşması gerçekleştirdi.

Himchan'ın zorla taciz ettiği iddiasına ilişkin mahkeme "Sanık suçlamaları reddediyor. Buna rağmen mağdurun durumu inandırıcı, ayrıca diğer kanıtlar suçlamayı destekliyor ve suçlu olarak yargılanmasına sebep oluyor."

"Sanığın suçu iyi değildi ve mağdur onu bağışlamadı. Yine de sabıka kaydının olmadığını göz önünde bulundurduk" dedi, tecil edilmiş cezanın nedenini açıklarken ekledi "Bağışlanma fırsatı vermek için mahkemede onu tutuklamayacağız."


Himchan, Gyeonggi şehrinde Joanmyeon, Namyangju'da bir pansiyonda 20'li yaşlardaki bir kadına zorla taciz suçuyla suçlanıyordu. A, içlerinde Himchan'ın ve eşin dostun olduğu üç erkek üç kadınla pansiyonda birlikte takılırken Himchan'ın A'yı zorla taciz ettiği hakkında polise suç duyurusunda bulundu.

Polis soruşturması sırasında Himchan suçlamaları reddetiğini "Birbirimizden hoşlanıyorduk." diyerek bildirdi. Himchan tarafı "Örtülü rıza ile fiziksel bir temas vardı ve bu bir zorla taciz değildi" iddiasında bulundu fakat Nisan 2019'da savcılık Himchan'ı zorla taciz suçundan sorumlu olmakla suçladı ve duruşmaya sevk etti. Sonraki duruşmalarda Himchan bunun zorlama olmaksızın fiziksel bir temas olduğunu daima savundu.

Özellikle, zorla taciz davası sürerken geçen yıl ekim ayındaki alkolü araç kullanma kazası sebebiyle halk tarafından eleştirildi. Kaza sırasında Himchan'ın kanındaki alkol seviyesinin ehliyetini kaybetmesine sebep olacak kadar yüksek olduğu ve ölen/yaralanan olmadığı bildirilmişti.

Ondan sonra Himchan tüm faaliyetlerini durdurma kararını ifade etti ve kendisini "İnsanları, uygun olmayan ve utanç veren olaylarla bu kadar hayal kırıklığına uğrattığım gerçeğini derinlemesine düşünüyorum." diyerek açıkladı.

Bu arada Himchan, "POWER", "NO MERCY" ve "ONE SHOT" gibi hitleriyle sevilen  B.A.P'nin tekli albümü "WARRIOR" ile 2012 yılında çıkışını yaptı. Fakat Bang Yongguk ve Zelo'nun 2018'de kontratı bittikten sonra Himchan dahil kalan dört üye de TS Entertainment ile sözleşmeleri bittikten sonra Şubat 2019'da dağıldılar.


Daha sonra habere bir paragraf daha ekleniyor. Paragrafın özeti Himchan'ın sicili temiz olduğu için Himchan'a kendisini A'ya affettirmek için belli bir süre verildiği, o süre boyunca kendini affettiremezse hapse gireceği yazıyor.

..................................................................................................................

Kaynak: naver.me/xUSohosR

Eng Cr; HimUpdate

Tr; B.A.P Turkey

Yorumlar